Dagverslagen

Dagverslag groep 3-4 / Kinderkamp 2019

Het is zover 3 mei 2019, Kinderkamp! Iedereen is vroeg op want er staat een hele leuke dag te wachten voor de kinderen van groep 1 t/m 4. Om kwart voor 9 stond de leiding klaar om de kinderen te verwelkomen. Zodra iedereen er was, begonnen de spellen.

De kinderen zaten in groepen van 5. Er werd natuurlijk gespeeld rondom het thema Jungle. Zo deden we onder andere liaan gooien en kokosnootbowlen. Nadat de kinderen goed opgewarmd waren, gingen we cake versieren. Dit blijft zoals elk jaar een groot succes! Na de pauze was het tijd om weer lekker te spelen! Het weer viel erg mee waardoor de kinderen ook buiten konden spelen.

Na het vrijspelen stond aap zoeken (levend stratego) op de planning. Heel groep 3/4 werd hier in tweeën gesplitst en de groepen verstopten, per groep, een aap. Zoals de titel al zegt, is het doel van het spel om de aap van het andere team de zoeken. Dit gaat helaas niet zo makkelijk. Je moet de aap namelijk zoeken zonder getikt te worden. De kinderen waren hierin heel fanatiek, iedereen deed leuk mee. Daarom verdiende ze zeker een goede lunch, iedereen had zelf een lunchpakket mee en kreeg nog 2 knakworstjes en ranja. Zo hadden allemaal weer genoeg energie om als eerste even te stormen over de stormbaan buiten.

In de tussentijd waren een aantal mensen van de leiding zich aan het omkleden in een dier uit de Jungle. Er stond namelijk een nieuw spel op de planning: vossenjacht. Er zaten buiten ‘vossen’ verstopt die vervolgens door de kinderen gezocht moesten worden. Hier aansluitend deden de kinderen tien tellen in de rimboe, in de gymzaal. Na al dit rennen waren de kinderen zeker toe aan schepijs van Puck. Daarna waren we al weer aan het laatste gedeelte van de dag, nu mochten de kinderen namelijk vrijspelen. De stormbaan buiten was heel erg gewild. Voor de kinderen, maar ook voor de leiding was dit heel veel lachen en stoeien. Als allerlaatste kon groep 3/4 patat eten met een snack. De reacties van de dag waren erg positief! De tijd vloog voorbij want daar stonden de ouders al wachten op hun kinderen.

Wij als leiding hebben erg genoten van deze leuke dag en als het goed is de kinderen ook!

 

Dagverslag groep 1-2 / Kinderkamp 2019

Vrijdag 3 mei was dan eindelijk aangekomen en voordat de ouders naar huis waren, waren de kinderen al aan het dansen op de muziek. Zodra de ouders weg waren kreeg elk kind zijn of haar naamkaartje en werd groep 1-2 in vier groepen met 2a3 leiders verdeeld, zodat we kunnen gaan beginnen met de spelletjes.

Het eerste spel was een safari door de jungle waarbij ze over een rivier met krokodillen moesten liaanhangen, een parcours moesten afleggen, een leeuw tegen kwamen en moesten verslaan door een bal in de bek te gooien en verschillende dieren moesten nadoen om ze af te leiden. De gezichten van de kinderen die toch moeite hadden met het afscheid nemen van papa en mama fleurden op na deze eerste spellen.

Om bij te komen van de safari kregen de kinderen een plakje cake met slagroom die ze mochten versieren. Zoals ieder jaar is het cake versieren weer een groot feest want de vele snoepjes op de cake maakt het eten niet makkelijker. Voor het vrij spelen worden de handen dan ook grondig gewassen.

Na het vrij spelen werden er twee groepen gemaakt. De ene groep werd geschminkt en de andere mocht een estafette doen. Het ging om een race waarbij een tweetal ervoor moest zorgen dat de kokosnoot(bal) de grond niet raakte en zo sneller moest zijn dan het andere tweetal. Ze moesten door hoepels, onder kleden, over bruggen en mochten de bal een stuk niet met de handen aanraken. Dit was even leuk, maar het vangen van de leiding met touwen was toch ook wel verleidelijk. Door het schminken veranderden de kinderen in mooie jungledieren, maar ook ander creaties kwamen naar boven.

Na dit uur was het alweer tijd voor pauze met knakworstjes en hun meegebrachte lunch. Hierna mochten de kinderen weer even vrij spelen met dit keer ook de grote buiten stormbaan aan. Dit was hooguit de favoriet, maar ook binnen op de springkussen vermaakten de kinderen zich volop.

Het laatste spel wat we gingen doen, was een bananenspeurtocht. In de vier groepjes mochten de kinderen bij een spelletje beginnen waarbij ze een snoepbanaan konden verdienen. Onderweg naar het volgende spel konden de kinderen een vraag beantwoorden, waardoor ze een extra snoepbanaan konden krijgen. Nog bezig met het vierde spelletje werd er omgeroepen dat Pucks ijskar er was, waardoor de kinderen naar binnen stormden.

Hierna mochten de kinderen weer vrij spelen. De energie spatte nog steeds van de kinderen af, maar de leiding zelf werd wel iets moeier. Als laatste was het tijd voor patatjes eten, waarbij de afvalbak de leiding was. De dag werd nog even nabesproken, waarbij als antwoord op de vraag: ‘Wat vond je het leukst?’ het antwoord ‘alles’ overheerste.

Wij als leiding hebben genoten van de geslaagde dag en hopen de kinderen net zo!

   

Dagverslag groep 3-4 / Kinderkamp 2018

Om kwart voor 9 ‘s ochtends kwamen langzaam de eerste kinderen binnen wandelen. Zo gauw iedereen er was, werden groep 1/2 en groep 3/4 apart van elkaar verzameld. Met groep 3/4 begonnen we met verschillende kleine spellen. Met deze spellen kon je je eigen superhelden diploma verdienen! Op dit diploma stond hoe snel en sterk de kinderen al wel niet waren, ook hebben ze laten zien hoe goed ze met een waterpistool konden schieten en met ballen konden gooien. Aan het einde van deze spellen werden de diploma’s uitgedeeld en begonnen ze de dag al als een echte superheld. We hadden ontzettend veel geluk met het mooie weer, maar met warm weer moet er goed gedronken worden, na de spellen gingen we wat drinken en een cakeje versieren. Cake versieren blijft altijd een groot succes en ook dit jaar vonden de kinderen dit erg leuk. Na een pauze was het weer tijd om lekker naar buiten te gaan. We hadden twee spellen op de planning staan. We begonnen met een tik spel; twee kinderen kregen een cape om, dat maakte hen de superhelden die alle andere kinderen (schurken) moesten aftikken. Na het spel waren de kinderen al aardig moe, maar er was nog energie genoeg voor het volgende spel. We begonnen aan een makkelijke versie van levend stratego, voor het gemak noemden wij het even ‘zoek de vlag’. De groep werd in tweeën gesplitst en verstopten ze gezamenlijk hun vlag. En zoals de naam eigenlijk al zegt, was het de bedoeling dat de teams de vlag de tegenstander zochten. Dit klinkt makkelijker dan het is, je moet de vlag namelijk vinden zonder getikt te worden, en met al die fanatieke kinderen is dat nog niet zo gemakkelijk. De kinderen deden erg leuk mee met het spel en hebben daardoor ook wel wat eten verdiend. Tijd voor een broodje knakworst. Toen de knakworst op was gingen we weer door, dit keer met een speurtocht. Ergens rond ‘t As-spel liep Schurk Schoffel rond, zij moest natuurlijk gepakt worden door onze eigen superhelden! Onze superhelden hebben door touwen gelopen, sommen opgelost, een mummie ingewikkeld, onder een zeil doorgekropen en vooral heel hard gerent om de schurk te kunnen pakken. Gelukkig zijn ze er in geslaagd om hem te vinden. Van al dat harde rennen krijg je natuurlijk dorst, tijd voor een beker ranja met een snoepje. Ondertussen werd buiten de stormbaan opgezet, dit bleek een groot favoriet te zijn bij de kinderen (en leiding).  Als afsluiting hebben we met groep 3&4 een lekker bakje patat gegeten en de dag besproken, de reacties waren erg positief en dat is altijd goed om te horen.

Wij als leiding hebben genoten van de dag en als het goed is de kinderen ook!

   

Dagverslag groep 1-2 / Kinderkamp 2018

Vrijdag 4 mei was het weer zover, Kinderkamp 2018. Om 9 uur werden de kinderen verwelkomt door de leiding en hebben we met z’n allen de papa’s, mama’s, opa’s en/of oma’s uitgezwaaid. Alle kinderen van groep 1/2 kregen hun naamkaartje en daarna begonnen we met spelletjes in groepjes van 5. Er waren 4 spellen, binnen en buiten en na 20 minuten wisselden we af. De 2 spellen buiten waren estafettes, waarbij ze streden om wie de beste superheld was. We hadden erg geluk met het weer waardoor we ook lekker met water konden spelen. Binnen hebben we een spannend verhaal verteld aan de kinderen, hierbij moesten ze een opdracht uitvoeren. Bij het laatste spel moesten de kinderen door laserstralen heen om zo te voorkomen dat ze gepakt konden worden.

Na de spellen was er tijd voor een pauze, hier hebben we ranja gedronken en een zelf versiert cakeje gegeten. Dit vinden de kinderen zoals altijd erg leuk om te doen. Na de pauze hebben we met de hele groep een groot memoryspel gedaan over alle bekende superhelden. De kinderen werden hierna omgetoverd tot echte superhelden. Het uur vloog voorbij, het was namelijk alweer tijd voor de volgende pauze, hier kregen de kinderen een knakworst voor op brood en het brood van thuis om op te eten. Nadat de laatste zijn mondje leeg had gegeten, stond vrijspelen op het programma. Van tekenen tot heel hoog springen op het springkussen, alle kinderen kunnen doen waar ze zin in hadden. Toen alle kinderen uitgetekend en gesprongen waren, zijn wij met de hele groep naar buiten gegaan. Daar hebben wij op het gras gerend en leuke spellen gedaan. Om een creatief tintje te geven aan deze dag, mochten de kinderen hun eigen superheldmasker maken met glitters, lijm en stiften, deze mochten de kinderen uiteraard mee naar huis nemen. Eenmaal klaar met het masker was het alweer tijd voor ranja met een lekker snoepje in de kantine, want met het warme weer moet iedereen genoeg drinken. Hierna hebben we met z’n allen genoten van een super grote stormbaan. Dit bleken de kinderen een groot succes te vinden, zonder enige moeite. Van het rennen en springen op zo’n grote stormbaan krijg je wel honger. Wij hebben de dag daarom goed afgesloten met een heerlijk bakje patat en ondertussen onze verhalen van de dag nabesproken met de kinderen. Als leiding hebben wij ons best voor gedaan om er voor de kinderen een hele leuke dag van te maken. Dit is volgens ons gelukt en hopelijk volgens de kinderen ook!

   

Pagina 1 van 8

Design by Bart Online