Dagverslagen

Dagverslag groep 3-4 / Kinderkamp 2018

Om kwart voor 9 ‘s ochtends kwamen langzaam de eerste kinderen binnen wandelen. Zo gauw iedereen er was, werden groep 1/2 en groep 3/4 apart van elkaar verzameld. Met groep 3/4 begonnen we met verschillende kleine spellen. Met deze spellen kon je je eigen superhelden diploma verdienen! Op dit diploma stond hoe snel en sterk de kinderen al wel niet waren, ook hebben ze laten zien hoe goed ze met een waterpistool konden schieten en met ballen konden gooien. Aan het einde van deze spellen werden de diploma’s uitgedeeld en begonnen ze de dag al als een echte superheld. We hadden ontzettend veel geluk met het mooie weer, maar met warm weer moet er goed gedronken worden, na de spellen gingen we wat drinken en een cakeje versieren. Cake versieren blijft altijd een groot succes en ook dit jaar vonden de kinderen dit erg leuk. Na een pauze was het weer tijd om lekker naar buiten te gaan. We hadden twee spellen op de planning staan. We begonnen met een tik spel; twee kinderen kregen een cape om, dat maakte hen de superhelden die alle andere kinderen (schurken) moesten aftikken. Na het spel waren de kinderen al aardig moe, maar er was nog energie genoeg voor het volgende spel. We begonnen aan een makkelijke versie van levend stratego, voor het gemak noemden wij het even ‘zoek de vlag’. De groep werd in tweeën gesplitst en verstopten ze gezamenlijk hun vlag. En zoals de naam eigenlijk al zegt, was het de bedoeling dat de teams de vlag de tegenstander zochten. Dit klinkt makkelijker dan het is, je moet de vlag namelijk vinden zonder getikt te worden, en met al die fanatieke kinderen is dat nog niet zo gemakkelijk. De kinderen deden erg leuk mee met het spel en hebben daardoor ook wel wat eten verdiend. Tijd voor een broodje knakworst. Toen de knakworst op was gingen we weer door, dit keer met een speurtocht. Ergens rond ‘t As-spel liep Schurk Schoffel rond, zij moest natuurlijk gepakt worden door onze eigen superhelden! Onze superhelden hebben door touwen gelopen, sommen opgelost, een mummie ingewikkeld, onder een zeil doorgekropen en vooral heel hard gerent om de schurk te kunnen pakken. Gelukkig zijn ze er in geslaagd om hem te vinden. Van al dat harde rennen krijg je natuurlijk dorst, tijd voor een beker ranja met een snoepje. Ondertussen werd buiten de stormbaan opgezet, dit bleek een groot favoriet te zijn bij de kinderen (en leiding).  Als afsluiting hebben we met groep 3&4 een lekker bakje patat gegeten en de dag besproken, de reacties waren erg positief en dat is altijd goed om te horen.

Wij als leiding hebben genoten van de dag en als het goed is de kinderen ook!

 

Dagverslag groep 1-2 / Kinderkamp 2018

Vrijdag 4 mei was het weer zover, Kinderkamp 2018. Om 9 uur werden de kinderen verwelkomt door de leiding en hebben we met z’n allen de papa’s, mama’s, opa’s en/of oma’s uitgezwaaid. Alle kinderen van groep 1/2 kregen hun naamkaartje en daarna begonnen we met spelletjes in groepjes van 5. Er waren 4 spellen, binnen en buiten en na 20 minuten wisselden we af. De 2 spellen buiten waren estafettes, waarbij ze streden om wie de beste superheld was. We hadden erg geluk met het weer waardoor we ook lekker met water konden spelen. Binnen hebben we een spannend verhaal verteld aan de kinderen, hierbij moesten ze een opdracht uitvoeren. Bij het laatste spel moesten de kinderen door laserstralen heen om zo te voorkomen dat ze gepakt konden worden.

Na de spellen was er tijd voor een pauze, hier hebben we ranja gedronken en een zelf versiert cakeje gegeten. Dit vinden de kinderen zoals altijd erg leuk om te doen. Na de pauze hebben we met de hele groep een groot memoryspel gedaan over alle bekende superhelden. De kinderen werden hierna omgetoverd tot echte superhelden. Het uur vloog voorbij, het was namelijk alweer tijd voor de volgende pauze, hier kregen de kinderen een knakworst voor op brood en het brood van thuis om op te eten. Nadat de laatste zijn mondje leeg had gegeten, stond vrijspelen op het programma. Van tekenen tot heel hoog springen op het springkussen, alle kinderen kunnen doen waar ze zin in hadden. Toen alle kinderen uitgetekend en gesprongen waren, zijn wij met de hele groep naar buiten gegaan. Daar hebben wij op het gras gerend en leuke spellen gedaan. Om een creatief tintje te geven aan deze dag, mochten de kinderen hun eigen superheldmasker maken met glitters, lijm en stiften, deze mochten de kinderen uiteraard mee naar huis nemen. Eenmaal klaar met het masker was het alweer tijd voor ranja met een lekker snoepje in de kantine, want met het warme weer moet iedereen genoeg drinken. Hierna hebben we met z’n allen genoten van een super grote stormbaan. Dit bleken de kinderen een groot succes te vinden, zonder enige moeite. Van het rennen en springen op zo’n grote stormbaan krijg je wel honger. Wij hebben de dag daarom goed afgesloten met een heerlijk bakje patat en ondertussen onze verhalen van de dag nabesproken met de kinderen. Als leiding hebben wij ons best voor gedaan om er voor de kinderen een hele leuke dag van te maken. Dit is volgens ons gelukt en hopelijk volgens de kinderen ook!

   

Dagverslag groep 3-4 / Kinderkamp 2017

De dag begon al vroeg voor iedereen. Rond 9 uur begonnen we buiten met de spelletjes. De kinderen werden allemaal in hun groepjes verdeeld met de leiding die daar bij hoorden.

Lees meer: Dagverslag groep 3-4 / Kinderkamp 2017

   

Dagverslag groep 1-2 / Kinderkamp 2017

De dag begon om 9 uur 's ochtends bij 't Asspel in Mariënheem. Er werd afscheid genomen van alle papa's, mama's, opa's en/of oma's en de kinderen werden per groep verzameld. Groep 1/2 werden verdeeld in 3 groepen van 7 of 8 leerlingen en er werd om de 20 minuten gewisseld van spel.

Lees meer: Dagverslag groep 1-2 / Kinderkamp 2017

   

Pagina 1 van 8

Design by Bart Online